Започва нова здравна криза, заражда се нов пик. За да

...
Започва нова здравна криза, заражда се нов пик. За да
Коментари Харесай

Заражда се нов COVID пик! Маските трябва да са задължителни за здравни заведения и градски транспорт

" Започва нова здравна рецесия, заражда се нов пик. За да го направляваме, би трябвало да стартираме в този момент. Задължително би трябвало да се носят маски в здравни заведения, където има " жълт код " - София, Бургас и Варна. След това бих ги въвел и в градския превоз. Това би помогнало пандемията да не протече както преди. Още през днешния ден ще го предложа на Министерство на здравеопазването ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS доктор Александър Симидчиев, пулмолог и народен представител от " Демократична България ".
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 803
Според него профилактиката с маска коства доста по-малко от лекуването. " Ако не стартираме да решаваме проблемите в опазването на здравето, няма да ги решим в близкото бъдеще. При новите подварианти на Омикрон хората подвигат температура, след това тя спада и мислят, че всичко е минало, само че отново я подвигат. Така няколко пъти. При срещалите се с вируса или имунизираните, болестта няма да е тежко. 

По думите му не трябва да мислим единствено за самостоятелното здраве, а за опасността като общественост. " Нищо няма да се промени с нови избори, има едно циклене, би трябвало да седнем и да приказваме. Трябва да намерим общи цели, по които болшинството да реализира единодушие ", акцентира той. И дефинира маймунската шарка като периферен проблем във връзка с епидемиологичната конюнктура.

Симидчиев прикани отпускарите да не крият признаците си, в случай че имат такива, тъй като могат да са заразни. И прикани да седим повече на открито и да не се скупчваме с доста хора на едно място.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР