Започва мощна проверка на всички площадки за игра в страната

...
Започва мощна проверка на всички площадки за игра в страната
Коментари Харесай

След инцидента в Асеновград: Мощна проверка на площадките за...

Започва мощна инспекция на всички площадки за игра в страната след случая с 3-годишното момче на стадион в асеновградския квартал " Долни Воден ". Тя е по предписание на Върховната административна прокуратура (ВАП) след медийните изявления по случая.

" ВАП реши, че с оглед застраховане живота и здравето на жителите и поради отговорностите на кметовете на общини по член 67 от НАРЕДБА № 1 от 12.01.2009 година на Министерство на регионалното развитие за изискванията и реда за устройството и сигурността на площадките за игра, с оглед сигурността на същите на територията на общините в цялата страна, се постанова посредством апелативните, окръжните и районните прокуратури да бъдат разпоредени инспекции по реда на чл.145, ал.1, т.3 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) ", се споделя в известието за инспекциите.

Проверките би трябвало да бъдат осъществени в незабавен порядък, след което систематизираните резултати да бъдат докладвани на ВАП.

По съответния случай с потърпевшото дете е формирано досъдебно произвеждане в Районната прокуратура в Пловдив, оповестиха за " Марица " от държавното обвиняване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР