Започва масово тестване на жителите на Банско, съобщи на брифинг

...
Започва масово тестване на жителите на Банско, съобщи на брифинг
Коментари Харесай

Тестват населението на Банско за антитела

Започва всеобщо тестване на жителите на Банско, заяви на брифинг в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов.
"Приемаме, че Банско е огнище. За това ще създадем всеобщо тестуване. Бързите проби тук са от изгода, тъй като демонстрират имате ли антитела ", добави министър председателят.
"Знаете, че за първи път японският министър председател пристигна на посетители в България при мен. Отношенията ни са такива, че, да, не пречи, оказва помощ може би. Те включиха и България в своя лист. Оказа се, че българската промишленост създава в пъти по-качествени артикули от други, империи даже. Сега когато дарим, се приема за хубав жест и се помни дълги години. Казал съм да се създадат за братята ни в Северна Македония и да им се пратят 100-тина дрехи. Лесно е да кажем, че сме братя, само че се вижда дали е истина, когато ни е мъчно и можем да помогнем ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.
Той бе безапелационен, че в света няма декларирано лекарство против ковид. Но всички, които оказват помощ, са декларирани от държавното управление.
"В 9 часа ще дойдат технолозите на няколко фабрики, ще беседваме с тях. Имаме промишлено количество от това лекарство, което се тества в Австралия. Таблетирали сме такова, само че то би трябвало да мине по всички стъпки и утвърждения, а те са доста комплицирани. Надявам се университетите в Мелбърн, Италия и България да работят дружно. Работим доста интензивно по тази тематика ", увери министър председателят.
"Може би ви прави усещане какъв брой бързо става всичко. Много труд положихме. Щабът съм го назначил аз. Те дават препоръки, държавното управление взима решения. Разпоредил съм през днешния ден да се вършат всеобщи проби в Банско ", разкри Борисов.
"Всички ограничения, които в Европа се взеха, бяха взети и от България. С доцент Мангъров сме положителни другари, в обществото се основава назад. Германия - най-мощната стопанска система, в този момент си създаде тест, който Бавария тества единствено на лекари на първа линия. 150 евро коства едно тестче. Направени са толкоз проби, колкото в Централна Европа. Съединени американски щати мисля, че въздишат и ги е гняв, че се забавиха с ограниченията. Това, че от Европа успяхте да дадете единствено един образец, и то Бавария, която има Брутният вътрешен продукт, колкото Балканите, а не България, единствено ме радва ", съобщи Борисов.
След спор сред публицистите, Борисов съобщи, че ще дава отговор на всички въпроси, тъй като не желае да се появят изявления, че като президента Радев отхвърля да дава отговор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР