Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, за да

...
Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, за да
Коментари Харесай

Започва масово тестване за COVID-19 на българските граждани

„ Започва всеобщо тестване на българските жители за ковид, с цел да обхванем по-голяма част от популацията на България. Имаме 20 000 PCR теста, чакаме още доставки и дарения. Това е пътят, по който ще вървим - всеобщо тестване ”.
Това разгласи здравният министър Кирил Ананиев. Той дойде в Банско с премиера Бойко Борисов. Двамата ревизираха по какъв начин върви работата в поликлиниката в града.
„ Има облекла, има оптимално защитни средства, работят в цялостен размер, тъй че всеобщо да се тестува градът, както и прилежащия - Разлог ”, съобщи Борисов. " Целта е следващата година отново да е цялостен курорта ", разясни министър председателят, представен от Нова телевизия.
„ Имаме над 20 000 PCR теста, още чакаме, платили сме на Южна Корея, тъй като споделят, че оттова са най-хубави, отворихме нови лаборатории, действаме ”, акцентира министър-председателят.
Здравният министър посочи, че по сметката на Здравното министерство от дарения към този момент са събрани над 4 милиона лв., които ще бъдат употребявани и за защитни средства, и за проби.
Сподели с твоите другари
„ Днес излезе отчетът на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, в който се показва, че България, с помощта на тези ограничения, които предприе, е преди всичко по минимален брой болни и на трето място на умряли на 100 000 души ”, изясни още Ананиев.

Напускането на регионалните градове по време на Великденските празници - от Разпети петък до понеделник - ще бъде неразрешено, съобщи още министър председателят Бойко Борисов. И добави, че за това към този момент има заповед, издадена от Кирил Ананиев.
" На Разпети петък не се работи. Затова и няма да е разрешено да се напущат регионалните градове ", аргументира се Борисов за решението да се затегне пропускателният режим тогава.
Пазарите ще работят и в четвъртък, по-късно ще останат затворени за три дни и в понеделник още веднъж ще може да обслужват клиенти. " Разпоредих на министъра да отпуснем и четвъртък. Другите три дни ще устоят. Ще изсъхне ли за нощ лукът? Всеки взел по една връзка и вика - изсъхна ми лукът ", възмути се Борисов.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР