Започва масов лов за неправилно паркирани коли. Между 2500 и

...
Започва масов лов за неправилно паркирани коли! Ще се слагат скоби на поразия!

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Започва масов лов за неправилно паркирани коли: Ще слагат скоби на поразия!

Започва всеобщ лов за погрешно паркирани коли. Между 2500 и 3000 леки автомобила за час ще ревизира първият паркпатрул на ЦГМ. Той е оборудван с камери и таблет, които при придвижване засичат регистрационните номера на колите и на таблета незабавно излиза кой по какъв начин е паркирал и кой е в нарушаване, с цел да му се сложи скоба.

„ Очакваме в края на май ттази година всички оперативни коли, скобарките, на ЦГМ да са оборудвани с камери. 20 коли ще обикалят и ще се усъвършенства работата на Центъра. Ще се прибавят доста нови услуги за жителите. В идващите месеци ще има особено приложение с всички услуги – паркиране, продажба на транспортни документи и други “, сподели шефът на ЦГМ Димитър Дилчев.

Към момента чиновник обикаля зоните за платено паркиране, вкарва номера на колите и чака инспекцията. Ако колата е в нарушаване, се обажда и идва скобарката, с цел да „ закове “ колата.

„ Това ще го прави партпатрулът, който при обиколка със скорост 25-30 км/ч ревизира сред 2500 – 3000 автомобила в час “, изясни Дилчев.

Новият паркпатрул постанова и промени в наредбата за „ цифрови скоби и „ цифрови талони “. Промените би трябвало да гласоподават от СОС, изясни Андрей Лилов от консорциума притежател на софтуерните коли. Проектът е за 6 млн. лева

Остават и чиновниците на ЦГМ в зоните в кварталите, където не е налично за новите коли, посочи Димитър Дилчев. Колите са благосъстоятелност на консорциума, създал плана. ЦГМ ще ги употребява 3 години по контракт и няма да ги застрахова и поддържа, това е ангажимент на притежателя.

 

Източник – Телеграф

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР