Започва кандидатстването за прием в първа група на детските градини

...
Започва кандидатстването за прием в първа група на детските градини
Коментари Харесай

Внимание, родители: Ще стартира приемът на документи за детски градини и ясли в Пловдив

Започва кандидатстването за банкет в първа група на детските градини /ДГ/ в Пловдив за образователната 2024/2025 година . Обявени са 2151 свободни места , оповестиха от общината.

На 14 май е първото главно класиране за родените през 2021 година, които навършват 3-годишна възраст през 2024 година и могат да постъпят в първа възрастова група в детските градини през образователната 2024/2025 година. Свободните места за него са оповестени на уеб страницата. 

На 13 май е крайният период за подаване на заявките по електронен път за новосформираните първи групи. За родителите, които нямат достъп до интернет, е планувано подаване на заявки на книжен притежател при шефа на детската градина, която е първото предпочитание за банкет – за тях крайният период е 10 май . По-ранната регистрация не дава преимущество при класиране.

При смяна на събитията, посочени в заявката, родителят е задължен да актуализира данните в системата онлайн или на място в детското заведение, където е подал заявката. За отразяване на променените е належащо да бъде основано ново заявление , след отменяне на към този момент подаденото. Всички данни в подадените претенции следва да са настоящи към крайния период за подаването им за всяко от класиранията.

Записаните деца за първа възрастова група следва да постъпят на 15 септември , с изключение на навършващите 3-годишна възраст след 30 септември. Те могат да постъпят на 15 септември, при предпочитание на родителите, или при навършване на 3 години, само че не по-късно от 31 декември .

Предстои да бъдат оповестени спомагателни места за втория адрес на ДГ „ Каменица “ на улица „ Лъджене “ №13, като все още се изчаква да завърши процедурата по обезпечаване на нужните документи.

Засега част от свободните места за новата постройка в регион „ Тракия “ са оповестени към втория адрес на ДГ „ Червената шапчица “ . Предвижда се всички, записани на този втори адрес – ЖР „ Тракия “, блок №50, вход В, Г да бъдат трансферирани в новата постройка при подготвеност на материалната база и всички изискани документи. Тогава ще се разгласят и останалите свободни места.

Допълнителни свободни места ще бъдат оповестени и от ДГ „ Зорница “, когато новата постройка към детската градина има подготвеност да приема деца.

Обявени са още 56 места за втора възрастова група за родените през 2020 година, които досега не са посещавали детска градина. Техното предучилищно обучение е наложително , както и на 5- и 6-годишните деца. Всеки искащ може да се запознае с подробната информация   в секцията „ Свободни места “.

Родителите на децата , на които им следва да постъпят в детските градини и ясли на Община Пловдив през календарната 2024 година, могат да се срещнат с оповестения на интернет страницата на системата за банкет „ График на дейностите “ . В него са разказани всички значими периоди за плануваните класирания през актуалната година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР