Започва кампанията "Ръцете горе". Тя е срещу телесното наказание над

...
Започва кампанията "Ръцете горе". Тя е срещу телесното наказание над
Коментари Харесай

Започва кампанията Ръцете горе срещу телесното наказание над деца

Започва акцията "Ръцете горе ". Тя е против телесното наказване над деца. Кампанията е на Института по обществени действия и практики, финансиран от Европейска комисия. От института ще си партнират с други организации от чужбина. Фокусът им е да преобърнат публичните настройки, че телесното наказване е обществено задоволително и да оказват помощ да се осведомяваме по-добре както за така наречен положително родителство, по този начин и за това по какъв начин да прекратим "педагогиката на шамарите ".

Пред БНР проф. Нели Петрова – ръководител на Института по обществени действия и практики, разяснява: "В нашето общество има наклонност към по-добро схващане на родителството. Има много млади родители, които се пробват да търсят други способи да възпитават децата си. Искаме да допринесем за този развой, да стане по-интензивен, като дадем повече информация на родителите, с цел да се повлияе и публичното мнение. Има значение по какъв начин реагират хората на това по какъв начин възпитаваме децата си. За нас е значимо повече хора да ни чуят, най-важното е родителите да мислят за това какво желаят за децата си. Ако си дадат сметка, че шамарите не са безобидни, че отношението към децата в действителност гради тяхното отношение към себе си и след това към другите, доста хора ще се замислят и ще трансформират отношението към децата ".

Кампанията е част от цялостната активност на института против насилието над деца, означи проф. Петрова. Според нея обществото е по-скоро толерантно към шамарите, към лекото попляскване. Има сериозна смяна към отношението към багра, уточни тя и добави, че от ден на ден родители считат, че децата не трябва да се бият: "За страдание, не са задоволително тези, които считат, че е добре да обмисляме всяко отношение, всяка дума към детето. Ние доста нагрубяваме децата. Добре е да има дисциплинираност, да има граници, само че е значимо по какъв начин го вършим “.

България е една от страните, забранили телесното наказване, уточни Петрова и добави, че има потребност от по-сериозна смяна, която по-ясно да каже какво е телесно наказване: "Мисля, че това е сериозна операция, която се организира и в която за жалост се включват и се поддават в това число и Конституционният съд ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР