Започва кампания За здрава детска усмивка“ в помощ на клиниката

...
Започва кампания За здрава детска усмивка“ в помощ на клиниката
Коментари Харесай

Тръгва кампания в помощ на детската онкохематология във Варна

Започва акция „ За здрава детска усмивка “ в помощ на клиниката по детска хематология и онкология в УМБАЛ „ Света Марина “ във Варна. Това оповестиха в утринния блок на тв „ Черно море “ нейният патрон Филип Ромбаут и Веселина Влайкова от съдружие „ Ветрило “, написа " Черно море ".

Колега от сдружението посети детската онкология, показа, че е събрал доста горест, и че би трябвало да създадем нещо дружно за тези деца. Така непринудено се роди концепцията за акцията, която се радва към този момент на поддръжката на доста организации и институции, изясни Влайкова.

Инициативата ще започва с Ден на отворените порти във фермата ни в с. Крумово на 30 септември. Там има разнообразни животни – зайци, понита, кучета, коне. Идеята е децата със болести и техните родители да контактуват свободно с тях, да се провиснал и да се успокоят. Чрез животните желаеме да предизвикаме у децата усмивки, защото те дават положителна сила, сподели патронът на самодейността.

Днес ще има киноложка галерия на Пантеона в Морската градина. Там ще се организира фотосесия на животните с дребни деца, като по-късно фотосите ще бъдат пуснати в продажба и средствата от тях ще бъдат дарени на детската онкохемагология, сподели Влайкова. Предвиден е и футболен шампионат, в който участниците ще дарят своите такси за идеята. А на 21 октомври ще има огромен концерт във Фестивалния и конгресен център, посочи тя.

Влайкова сподели, че събраните средства от даренията ще бъдат главно за здравна инсталация за детската онкохематология. Но най-много – за арттерапията там, от която зависи в огромна степен душевното положение на дребните пациенти.

Всеки може да подари средства или да се включи в самодейностите на акцията. Така ще отключим положителното в себе си, бе безапелационна Веселина Влайкова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР