Започва източването на около 2,5 тона амоняк от хладилната инсталация

...
Започва източването на около 2,5 тона амоняк от хладилната инсталация
Коментари Харесай

Източват амоняка от хладилната инсталация, който замърсяваше жилищен квартал в Ловеч

Започва източването на към 2,5 тона амоняк от хладилната апаратура в ловашкото дружество „ Мелта “ , който замърсяваше жилищния квартал в региона, заяви .

По предписание на прокуратурата след източването на амоняка инсталацията ще бъде спряна от употреба , защото няма позволение за работа и не е изпълнила предписанията на Държавната организация за метрологичен и механически контрол.

До цялостното прекъсване на инсталацията се стигна след голям брой сигнали на жители и общинското управление, а регионалният шеф Светослав Славчев постави старания да бъде намелена компания, която да източи амоняка и такава, която да го одобри за предпазване.

„ Най-после ще спрем да тормозим жителите на Ловеч с това постоянно обгазяване с амонячни изпарения “, сподели Славчев.

След повреда на хладилната апаратура приключването на амоняк от нея стартира още през май . Тогава от Държаната организация за метрологичен и механически контрол издадоха заповеди тя да бъде спряна, до въвеждането ѝ в безвреден режим на работа.

Без да е получил съответното позволение за работа притежателят на предприятието още веднъж изпълни инсталацията с амоняк и регионът в близост още веднъж беше обгазен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР