Започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите,

...
Започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите,
Коментари Харесай

Започва изплащането на добавката за ваксинирани пенсионери

Започва изплащането на еднократната добавка от 75 лева на пенсионерите, които дават отговор на условията за приключен имунизационен курс. Сумата се изплаща еднократно и не зависи от вида и размера на пенсията. 

Информацията за хората, които имат право на тази еднократна добавка, се получава по длъжностен път в Национален осигурителен институт от Министерството на здравеопазването. На пенсионерите, които до 31 декември 2021 година имат приключен имунизационен курс, ще бъдат изплатени добавките от 1 февруари 2022 г. с парични преводи, предхождащи постоянното месечно погашение на пенсиите с графика от 7 февруари. Това първо заплащане ще обхване 694 643 души.

Добавката за поощряване на имунизацията против COVID-19 ще се изплаща еднократно и на пенсионери, които имат приключен имунизационен курс в интервала 1 януари – 30 юни 2022 година, от първия работен ден и в идващите месеци. Информацията за хората, които имат право на еднократна добавка, ще се обменя всеки месец по длъжностен път сред Национален осигурителен институт и Министерство на здравеопазването. 

 istock istock
Пенсионерите, които взимат пенсиите си по банков път, ще получат добавката от 75 лв. в персоналните си сметки. За пенсионерите, които получават пенсиите си посредством пощенските станции, ще бъде направен пенсионен запис, който могат да получат както на първо число на всеки месец, по този начин и по-късно през месеца по едно и също време с пенсията си.

За пенсионерите, на които парите се превеждат в други страни, добавката от 75 лева ще се изплаща към пенсията за съответния месец в откритите до момента периоди. Пенсионерите не би трябвало да подават заявление за приемането на тази сума, нито да изпращат зелен документ или други здравни документи до държавните институции. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР