Започва изграждането на светофарна уредба на кръстовището на булевардите "Тр.Китанчев"

...
Започва изграждането на светофарна уредба на кръстовището на булевардите "Тр.Китанчев"
Коментари Харесай

Изграждат нов светофар на възлово кръстовище в Търговище

Започва построяването на светофарна уредба на кръстовището на булевардите "Тр.Китанчев " и "Сюрен " в Търговище. Дейностите се правят от частна компания, с която Общината има подписан контракт, оповестиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Вече се инсталират предупредителни знаци за осъществяваните наоколо до кръстовището поправки. Текат и подготвителните действия за слагане на подземните връзки, които ще довеждат електричеството до новото оборудване. Тръбната мрежа, в която ще бъдат ситуирани кабелите, е построена по време на благоустрояването в региона на МБАЛ, осъществено по "Региони в напредък ". Това ще разреши запазването на асфалтовата настилка, прецизират от общината.

С построяването на новия светофар се цели да се увеличи пътната сигурност в региона, в който се намират Второ СУ "Проф. Никола Маринов ", регионалната болница, полицията и други публични здания.

В построяването на оборудването ще бъдат вложени 48 000 лева, заложени в финансовата стратегия на Община Търговище за 2020 година

От администрацията насочат зов към водачите да карат с нараснало внимание в региона и да се преценяват с поставените ограничаващи знаци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР