Започва изграждането на кръгово движение между булевардите Панайот Хитов“ и

...
Започва изграждането на кръгово движение между булевардите Панайот Хитов“ и
Коментари Харесай

Стартира изграждането на ново кръгово кръстовище в Сливен

Започва построяването на кръгово придвижване сред булевардите „ Панайот Хитов “ и „ Стефан Стамболов “.Кметът Стефан Радев подписа през днешния ден Акт №2 за разкриване на строителната площадка. Предстои да се извърши цялостна реорганизация на съществуващите ленти за придвижване и създаване на кръга. Стефан Радев съобщи, че обектът е значим за града, защото има засилено придвижване на коли в този сектор и с построяването на кръгово ще се обезпечи по-голяма сигурност на преминаващите транспортни средства и пешеходци.



„ Предвидената организация на придвижването е планувана по този начин, че кръстовището да не се затваря поради строителните действия. Несъмнено ще има стеснение за жителите. Призовавам всички да сме търпеливи и толерантни и да осигурим опция на изпълнителя да си свърши работата “, сподели кметът и прикани изпълнителите да бъдат оптимално проведени и мобилизирани, с цел да свършат обекта в период и качествено.

„ В същото време не престават дейностите на ВиК и забавянето на възобновяване на настилките. Все още чакаме ВиК да ни дават тяхното виждане за периодите, в които това ще се случи. Но считам, че е значимо да създадем този обект, без значение от спомагателните усложнения “, добави Радев.

Той акцентира, че кръговите кръстовища са значими освен поради информационната скица на града, само че в най-голяма степен имат роля за понижаване на риска от катастрофи. Те обезпечават по-голяма сигурност, отстраняват се левите завои, има намаляване на скоростта при кръгово придвижване, без да се понижава пропускливостта.

„ Тази наша политика, за възстановяване на инфраструктурата, ориентирана към сигурността на придвижването, ще продължи “, сподели в умозаключение Стефан Радев.

Изграждането на кръговото придвижване коства 696 000 лв.. Фирмата-изпълнител е „ Пътно поддържане- Сливен “ ЕООД. Срокът за построяването е 120 дни от през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР