Започва един много динамичен период - ще се редуват облаци

...
Започва един много динамичен период - ще се редуват облаци
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Ще се редуват дъжд, облаци и слънце през предстоящите празнични дни

Започва един доста динамичен интервал - ще се редуват облаци и слънце през идните празнични дни. Това сочи прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев.

На 1 май ще е относително топло, на малко места ще вали. След това стартират превалявания с облачно време, като в петък дори ще е хладно.

Прогнозата за Гергьовден се смени четири пъти за два дни - последните данни са, че на 6 май е дребна вероятността да вали, разяснява в BTV „ Тази заран " проф. Рачев.

Неговият съвет е въпреки всичко да не се вършат проекти за празнуване на Гергьовден навън, в случай че наоколо няма заслон.

Засега също е малко евентуално да вали и в събота против неделя, когато посрещаме Възкресение, добави климатологът.

Динамичното време през идващите дни се обуславя от така наречен висок циклон над Балканите - с помощта на него се образуват облаците, които носят превалявания и гръмотевици, изясни проф. Рачев.

По Черноморието, където чакат туристи за идните празнични дни, ще е най-вече облачно и постоянно ще вали. Иска ми се да кажа друго, само че не е редно, посочи климатологът.

Април си отива с към 3 градуса приблизително над нормата, поради доста топлите дни в първата половина на месеца. През май се чака междинната месечна температура да е единствено малко по-висока - към половин градус, по Черноморието дори да е е по-хладно, заключи времето през април проф. Рачев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР