Започва деклариране на наличностите на дърва за огрев и пелети

...
Започва деклариране на наличностите на дърва за огрев и пелети
Коментари Харесай

Започва деклариране на наличностите на дърва и пелети в Гърция, солени глоби

Започва обявление на наличностите на дърва за огрев и пелети в Гърция, съгласно министерско решение. Целта е от една страна да се управлява пазара и от друга да се наблюдават наличностите в композиция с продажната им цена, с цел да се избегнат  нелоялни търговски практики и повишени облаги.

Платформата за електронни заявления е задействана от понеделник 24/10/2022 година и достъпът за подаване на заявления се реализира или непосредствено през връзката https://supplies.businessportal.gr, или през централния уеб страница на Министерството на развиването и вложения (http://www.mindev.gov.gr), в който могат да изберат алтернатива: „ Декларация за ресурси от дървесина и твърдо гориво “.

Всички компании, които правят произвеждане, импорт и търговията на едро и дребно, ходатайство, обработка, дистрибуция и предпазване на горепосочените продукти са длъжни да заявяват наличия, в случай че за всеки продукт складът надвишава 100 кубични метра в насипно положение или купчина, за пелети и брикети складът надвишава 30 000 кг, за подпалки в случай че запасът надвишава 10 000 кг.

След първичната декларация за наличия има обвързване за актуализирането й минимум на всеки 5 работни дни.

Що се отнася до санкциите, за несъблюдение от страна на задължените лица е планувано конфискация на недекларирани наличия, налагане на административна санкция в размер от 1000 евро, при неподаване на декларация за наличия на стойност до 10 000 евро, от 1000 до 100 000 евро, при неподаване на декларация за наличия на стойност от 10 001 до 500 000 евро и 100 000 евро, при неподаване на декларация за складови наличия на стойност над 500 000 евро.

На всеки търговец, който попречва контрола по какъвто и да е метод, се постанова административна санкция до 50 000 евро според от тежестта на нарушаването и предстои на наказателна глоба от способените съдилища.

Задължението за обявление на наличностите е годно до 30 декември 2022 година

Вижте решението
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР