Започнатата от Русия война в Украйна миналата година е утежнила

...
Започнатата от Русия война в Украйна миналата година е утежнила
Коментари Харесай

Нидерландия обяви Китай за заплаха №1, Пекин го нарече манталитет от Студената война

Започнатата от Русия война в Украйна предходната година е утежнила обстановката в областта на сигурността. Санкциите върху вноса на съветски енергийни артикули доведоха до дефицит на газ, което се отрази на внезапно покачващата се инфлация. Това от своя страна докара до разгръщане на тайните теории, наред с други закани.

" В резултат на това след рецесията с короната екстремистките поддръжници в Нидерландия още веднъж получиха опция да популяризират тайни теории за " злия хайлайф ". Понякога страни като Русия употребяват размириците на Запад, с цел да разпалват скрито несъгласия в обществото ", се предизвестява в отчета.

Освен това Русия от дълго време интензивно се пробва да открадне секрети от Нидерландия и други европейски и натовски съдружници, показва службата. В отчета се акцентира присъединяване на организацията през предходната година в експулсирането на 17 съветски дипломати от Нидерландия, обвинени в шпионаж, както и в разобличаването на съветски сътрудник, който се е опитал да проникне в основания в Хага Международен углавен съд.

Службата уточни масирана хакерска атака, ориентирана против членката на НАТО Албания предходната година, като образец за " голямата опасност, която в този момент произтича от страни с стратегии за хакерски атаки, като Китай, Русия и Иран ". Миналата година Албания прекъсна дипломатическите си връзки с Иран поради хакерска атака от 15 юли, която краткотрайно спря голям брой албански държавни цифрови услуги и уеб страници. Тирана назова спирането акт на " държавна експанзия ", напомня АП.

Службата също по този начин отбелязва, че " омразата, антисемитизмът и тайните теории се популяризират в Нидерландия ", и съобщи, че е " попречила на съответни закани в Нидерландия да се трансфорат в действителност ". Те са идвали от " джихадисти, десни терористи и хора, които са извънредно враждебно настроени към държавното управление ".

В отчета се предизвестява, че завземането на властта от талибаните в Афганистан също е засилило съществуващата опасност от джихадистки екстремисти. Действащата сега в Афганистан формация Ислямска страна " насочва " мрежи на други места.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР