Започната е процедура по възстановяване на извършените разходи, като е

...
Започната е процедура по възстановяване на извършените разходи, като е
Коментари Харесай

Близо 3 млн. лв. са разходите по изтеглянето на кораба „Вера Су“

Започната е процедура по възобновяване на осъществените разноски, като е подписано съглашение с адвокатска адвокатска фирма, която да заведе осигурителен иск за събиране на направените от България разноски. Tова сподели министърът на превоза Николай Събев в отговор за кораба " Вера Су ", представен от БГНЕС.

Събев изясни, че разноските по евакуиране на " Вера Су " досега са на обща стойност 2 млн. 897 хиляди 685. 77лв. Той разяснява какви са аргументите за непредприемане на незабавни ограничения за извеждане на кораба. " Предвид събитието при първичното засядане на кораба не е съществувала заплаха за околната среда, задължението е на корабособственика. На подобен стадий не е била наложителна намесата на държавните органи. Издадени са заповеди на шефа дирекция " Морска администрация " - Варна и капитан на пристанището със наложителни разпоредби на корабособственика да даде проект за евакуиране на заседналия транспортен съд, сподели още министър Събев.
По думите му заради непредставяне на съответен проект за евакуиране на кораба, със заповед на министъра на превоза от 26 септември 2021 година е разпоредено да се стартират незабавни дейности по освобождението на кораба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР