Започналият снощи с експлозии пожар в голям военен склад в

...
Започналият снощи с експлозии пожар в голям военен склад в
Коментари Харесай

В Украйна гори голям склад за боеприпаси

Започналият нощес с детонации пожар в огромен боен склад в украинската Виницка област е предизвикал пострадвания на двама души и е наложил евакуацията на 30 хиляди индивида в радиус от 5 километра.

В региона е прекъснато придвижването на влакове и коли, а в радиус от 50 км е затворено за полети въздушното пространство, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. По данни на Генералния вариант на украинските въоръжени сили в склада край обитаемото място Калиновка са се съхранявали към 83 хиляди тона муниции, измежду които ракети от системите за залпов огън "Смерч ", "Ураган " и "Град ". Вече са унищожени към една трета от тях на стойност към 800 млн. $, заяви секретарят на парламентарната комисия за национална сигурност и защита Иван Винник.

Военната прокуратура на Украйна е почнала наказателно произвеждане за хипотетична измама. За външна интервенция като причина за пожара и детонациите загатна още нощес пристигналият на местопроизшествието министър председател Володимир Гройсман, напомня ТАСС. След това по украински медии се появи версия за безпилотен аероплан, който бил атакувал склада с муниции.

Впоследствие тази версия бе оспорена по други украински медии от специалисти, измежду които някогашен началник на украинската работа за външно разузнаване, показва ТАСС. Според тях във военните хранилища в страната няма задоволителни ограничения за сигурност и, споменавайки други сходни случаи, те обяснили случилото се с немарливост и безнаказаност на военното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР