Започналият преди малко повече от седмица ремонт на моста от

...
Започналият преди малко повече от седмица ремонт на моста от
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на "Дунав мост" при Русе в българския участък

Започналият доскоро повече от седмица ремонт на моста от българска страна е завършил през днешния ден, оповестиха от регионалната администрация в Русе.

Съоръжението работи на цялостен потенциал, придвижването на колите към този момент не се прави в едната лента и няма прозорци за изчакване сред излизащи и влизащи в страната. Това би трябвало да докара до облекчение на трафика.

Освен за интензивния трафик, ремонтът беше причина за образуването на километрични опашки от ТИР-ове и дългото очакване за прекосяване на граничния пункт. В рамките на по-малко от 10 дни бе възобновен повърхностният пласт на по-голямата част от асфалтовата настилка по моста, която преди е била мощно деформирана.

Извършени са били и изкърпвания на пътните трасета и в самия регион на Граничен контролно-пропусквателен пункт, заради формираните голям брой коловози от преминаващите тежкотоварни камиони. Предприемат се всички нужни ограничения за отбягване на тапи и обезпечаване на оптимално бързо прекосяване на леките коли и камиони по моста.

Само за последните 24 часа на излаз от България са били обработени над 1000 камиона и повече от 2000 леки автомобила. В рамките на идващите седмици предстоят и срещи с румънските управляващи. На тях се чака още веднъж да се обсъдят ограничения за облекчение на трафика, измежду които осъществяване на митнически и финансов надзор отвън зоната на граничния пункт и прекосяване към правилото за " граничен надзор на едно прекъсване ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР