Започналите работа у нас очакват заплата от 4 хил. лева

...
Започналите работа у нас очакват заплата от 4 хил. лева
Коментари Харесай

Младеж: Очаквам заплата поне 2000 лева

Започналите работа у нас чакат заплата от 4 хиляди лв. след първата година трудов стаж - това демонстрира изследване за настройките на българите и тяхното професионално развиване. 

Голяма част от интервюираните са декларирали, че са подготвени да работят над 40 часа на седмица и да влагат спомагателни средства в квалификацията си.

Българските младежи, които занапред навлизат в пазара на труда, чакат стартовата им заплата да бъде над междинната за страната, която сега е близо 2 хиляди лв., а в София близо 3.

" Очаквам заплата най-малко две хиляди лв.. В днешно време те съвсем за нищо не стигат ", счита един от интервюираните.

Според едно от последните проучвания 57% от интервюираните виждат себе си като чиновник в компания, а 43% - като притежатели на компания. 

" Има естествено упоритост, въпреки всичко приказваме за младежи, които имат звезди в очите към момента. Балансът е почти 60 на 40, около 60% от хората се виждат като чиновници, малко над 40 се виждат като притежатели на компании ", сподели ръководителят на изследването Даньо Димитров.

За българските младежи заплатата не е единственото нещо, към което се стремят, а имат и условия към бъдещия си шеф.

" Другите упования, които имам към работното място, е приятна компания и положително отношение ", добави юноша пред Bulgaria On Air.

На въпроса " Колко часа в седмицата е почтено да работите ", значителен % от интервюиралите считат, че сред 20 и 40 часа седмично е изцяло задоволително, с цел да получават своето заплащане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР