Започнала е процедурата за Паметник на създателите на българската държава

...
Започнала е процедурата за Паметник на създателите на българската държава
Коментари Харесай

Контрера: Ще има паметник на създателите на България вместо МОЧА, започната е процедура

Започнала е процедурата за Паметник на основателите на българската страна на мястото на МОЧА. Това заяви във фейсбук столичният общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

Днес стартира един евентуално сложен и дълъг път - за създаване на Паметник на основателите на българската страна в " Княжеската градина ".

На 07.07.2023г. с Адв. Михаил Петров внесохме отчет с предложение за оповестяване на конкурс и започване на процедура за създаване на български монумент на мястото на Паметника на руската войска, откакто той бъде изместен. Както е известно, на 9 март т.г. СОС разпореди на кмета на Столична община да изиска от страната преместването му, изиска от Областния шеф да предприеме дейностите по демонтажа. Това решение не е изпълнено.

Докато тече този развой, нашето предложение е да стартираме процедурите, нужни за създаване на български монумент на мястото на ПСА. Предлагаме Паметник на основателите на българската страна. София няма монумент нито на Кубрат, нито на Аспарух, нито на Крум, нито на Княз Борис Първи Покръстител. Княжеската градина е уместно място за построяването на един сходен мемориал, сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР