Започнал съм работа по доклада срещу главния прокурор Иван Гешев

...
Започнал съм работа по доклада срещу главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Рашков: Започнал съм работа по доклада срещу главния прокурор, готов е, а фактите са в изобилие

Започнал съм работа по отчета против основния прокурор Иван Гешев не от през вчерашния ден. Работя по него от предходната година, той е подготвен от броени месеци, а обстоятелствата са в обилие. Известна е и интензивността на други организации и сътрудници, както и на адвокатски колективи и съсловни организации. Наблюдавайки държанието на основния прокурор те с паника установяваха, че той излиза от рамките на своите пълномощия и позволява доста съществени неточности. Всъщност мен ме впечатли на първо време държанието на Гешев по отношение на разгласяването на данни, събрани посредством СРС-та, в които се твърдеше, че взе участие и президентът на България. Това е неприемливо за една демократична страна.

Това разяснява вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в ефира на " Балотаж " по настоящия въпрос за сигнала против основния прокурор Иван Гешев.

" На второ място ме впечатли това, че той подхваща тези дейности с публикуването на тези материали като продължение на политиката на някогашния министър председател Бойко Борисов, в противоборството, в което беше той с президента на България Румен Радев. Дори помня една имитация на Борисов от оня интервал, че не е добре прокуратурата да се занимава с някой. Т.е. това беше предизвестие на Борисов, че президентът най-вероятно ще бъде обиден от дейности на Гешев, което не закъсня като реакция. Това, което се наблюдаваше в държанието на Гешев е, че той непрестанно се стараеше да е в сгода на политическата власт. Той направи редица изявления, коото не може да прави един основен прокурор. Задавах си въпроса дали той е политически зает и дали не си разрешава да прекрачи една граница, която не може да прекрачи ", добави той.

Бойко Рашков добави, че е готвил този отчет против Иван Гешев като учител в университет по правни науки, а не като член на служебно държавно управление.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР