Започнахме втората седмица от месеца, което за потребителите на Windows

...
Започнахме втората седмица от месеца, което за потребителите на Windows
Коментари Харесай

Излезе ноемврийският Patch Tuesday

Започнахме втората седмица от месеца, което за потребителите на Windows значи единствено едно: време е за ъпдейт. Ноемврийският Patch Tuesday с добра и неприятна вест. Едва 67 са новите бюлетини по сигурността, което значи, че рискът нещо да се счупи след налагането на актуализациите ще е по-малък. За сметка на това обаче имаме цели четири новооткрити уязвимости, които към този момент са били експлоатирани или това са проблеми от така наречен „ нулев ден “ (0-day) вид.

Вече атакуваните уязвимости, които получават решение тук се явяват CVE-2022-41125, CVE-2022-41073, CVE-2022-41091 и CVE-2022-41128 и засягат услугите Windows CNG Key Isolation Service, Windows Print Spooler, Windows Mark of the Web Security и Windows Scripting Languages, предава Райън Нарейн от Security Week. Има и още една добра вест: CVE-2022-41040 и CVE-2022-41082, уязвимости с висока степен на риск, които бяха атакувани още през септември, получават своите кръпки. Става дума за проблеми в сигурността на Exchange Server, като Microsoft не съумяха да ги решат с октомврийските обновления, акцентирайки само метод за минимизиране на риска. Уязвимостите засягат опцията за осъществяване на случаен код по отдалечен път и неразрешено покачване на риска – проблеми, които са били употребявани комбинирано в офанзиви, които Microsoft смятат, че са провеждани от хакери на държавна прехрана.

Сред другите артикули и услуги, получаващи актуализации по сигурността през ноември откриваме също по този начин Windows Sharepoint, Office,.NET Framework, Windows Win32K, Windows Kerberos и др.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР