Започнахме строителството на 6-ата нова сграда на детска градина в

...
Започнахме строителството на 6-ата нова сграда на детска градина в
Коментари Харесай

Фандъкова: Започнахме строителството на шеста нова сграда на детска градина в район „Искър“

Започнахме строителството на 6-ата нова постройка на детска градина в регион „ Искър “ за последните 4 години. Това написа във Facebook кметът на София .

Благодарение на дейната работа на кмета на региона Ивайло Цеков и с разкритите 20 нови групи в градините приключени от 2019 до 2023 година, в „ Дружба “ към този момент няма дефицит тук-там за децата от 3 до 6 години, в градинските групи.

Продължаваме работа за обезпечаване тук-там за децата в яслена възраст, като регионът ще може да обезпечава места за деца и от прилежащите региони.

За съпоставяне, в прилежащия регион „ Слатина “ за последните 4 години кметът господин Илиев не съумя да стартира строителството на нито една нова постройка на детска градини и разкри 1 нова група с преустрояване на помещение.

Добрата вест от през вчерашния ден е, че планът, който подготвихме за строителство на нови 8 детски градини, беше утвърден за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност.

Така оставям на идващия кмет обезпечени и обезпечени 27 млн. лева за строителството на детски градини - 2 в „ Красно село “ за 11 групи и по една в „ Оборище “ (8 групи), „ Младост “ (12 групи), кв. „ Обеля “ (12 групи), в „ Слатина “ (4 групи) и една в регион „ Искър “ (4 групи).

Със строителството и на тази втора нова постройка на детска градина в регион „ Искър “ чакам да бъде преодолян дефицитът тук-там и при най-малките в яслените групи.

Благодаря за дейната работа за „ Дружба “ и на общинския консултант от региона Лорита Радева. С нейна помощ успяхме да придобием и защитим терена за детска градина, чието строителство започваме през днешния ден.

Кметовете на региони имат основна роля за строителството на детски градини – това е активност, която съвсем изцяло децентрализирахме като предоставяме всички средства непосредствено на кметовете на региони, които организират избират строителите и управляват активността им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР