Започнахме подготовка по алтернативния бюджет и както миналата година ще

...
Започнахме подготовка по алтернативния бюджет и както миналата година ще
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Изготвихме анализ на монополите в България

Започнахме подготовка по различния бюджет и както предходната година ще внесем собствен вид. Най-актуалното е, че ще предложим диференцирана ставка за храни, която да се понижи на 5 %. Това съобщи в сряда вечерта във Велико Търново водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
 008_640x480  009_640x480  010_640x480
Тя добави, че сега в левицата разискват да се понижи и ставката на медикаментите и бебешките храни.
„Искаме сериозен диалог и по данъчната политика, тъй като нормално се приема един бюджет без обществено разискване, по-късно държавното управление харчи напълно разнообразни суми за напълно разнообразни неща. Това не е бюджетна политика, това е“бюджет на крак“, а по-късно министър председателят харчи, за каквото той реши или по-скоро си купува успокоение. Излиза, че от всички събираме средства, а един човек ги харчи за себе си. Не е добре това!“, безапелационна е Нинова.

Тя посочи, че в Българска социалистическа партия плануват още и фонд, с който да се подкрепя промишлеността, българското произвеждане, родните предприятия. „В частта земеделие предлагаме да се постави таван на дотациите и да се преразпределят към произвеждане на плодове и зеленчуци. Както знаете, 10 семейства в страната получават 75% от дотациите и то в зърнените храни, а те ощетяват другите, а имаме плодородна земя. По отношение на бюджетите на общините ще имаме своите оферти, тъй като там не се бюджетира вярно от държавното управление на Борисов. Приема се един бюджет, а по-късно с разпореждане на Министерски съвет се отпуска различен. В едно решение на Министерски съвет се отпускат 110 млн. лв. в допълнение за избрани общини“, разяснява още Корнелия Нинова.

Тя изясни, че за приходите алените ще имат специфична част в бюджета с оферти за актуализиране на старите пенсии и за преизчисляването им. „Виждате цените хвърчат нагоре и от 1 октомври ше се вдигнат сметките за парно, ток и вода, а хората с 200- 300 лв. физически няма по какъв начин да оцеляват. Така че политиката по приходите би трябвало да бъде преосмислена“, безапелационна е Нинова.

На въпрос дали наближават избори, водачът на Българска социалистическа партия отговори:“От последните социологически изследвания излиза наяве, че внезапно се е повишил процентът на българите, които чакат пресрочни избори. Обсъждането на визия за България е значимо и в този момент сега методът ни е напълно различен. Идваме с хрумвания и желаеме да създадем колкото може повече наши съграждани и сънародници съавтори на тази стратегия. Искаме те да предложат, те да кажат, по какъв начин виждат проблемите по какъв начин виждат решението и там където могат да ни оказват помощ, с цел да може повече хора да се включат в построяването на тази визия за бъдещето“, посочи Нинова.

Тя разкри, че в Българска социалистическа партия са създали разбор за съществуващите монополи в България.
„И те не са единствено в енергетиката, само че и в медикаментите и в други браншове. На базата на този разбор приготвяме пакет с антимонополно законодателство, който касае всички монополи и господвстващото пложение на пазара. Имаме доста ослепителен образец какво значи да поставиш страната на колене според от огромните да молиш комерсиалните вериги да не подвигат цената на хляба и да не работят с облага. Анти пазарно, анти разумно, анти – европейско и каквото желаете анти! А по какъв начин може една страна с целия механизъм който има, са се позволява всичко това? Вместо това се слага цялата страна на колене в молба на пет огромни търговски вериги да те спасят от глада ти на народа за хляба който се подвига. Това е неуместно!Това е най- ослепителен образец че няма страна няма институции и всички сме сложени на послушание тъй като приказваме за монополи и господстващо състояние на пазара. Така се докара държавното управление на Борисов да се моли на веригите да му спасят народа от цената на хляба“, съобщи Нинова.

По проблема с Унгария, тя сподели, че още преди няколко дни е изразила позицията на Българска социалистическа партия, а тя е, че решението на лишаване гласа на Унгария е неверно, че това е път към разделяне в Европа на разнообразни групи от страни.

„Това след брекзит, е втора стъпка обособяване вместо това което всички желаеме и за което работим- единна и мощна Европа. Така, че ние сме срещу това решение и се надяваме българският министър ръководител да гласоподава срещу глобите против Унгария. Очакваме да извърши това и то съответствува с нашата позиция“, добави Корнелия Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР