Започнаха строителните работи за разширяване на съществуващата румънска 57-а военновъздушна

...
Започнаха строителните работи за разширяване на съществуващата румънска 57-а военновъздушна
Коментари Харесай

Румънска авиобаза ще се превърне в най-голямата натовска база в Европа

Започнаха строителните работи за разширение на съществуващата румънска 57-а военновъздушна база в Михаил Когълничану, с цел да се трансформира в най-голямата военна база на НАТО в Европа на стойност към 2,5 милиарда евро, заяви Euronews.


След като бъде приключена, базата ще бъде с размерите на дребен град, с повърхност от съвсем 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

„ Разширеното оборудване ще включва хангари за техническо обслужване, хранилища за гориво, муниции, съоръжение, авиационни механически материали, симулатори, уреди за хранене, пространства за настаняване, всичко, което е належащо за поддържане на работата и задачите на база с подобен размер ".

Това съобщи Николае Крецу, сегашен пълководец на 57-а авиобаза.

Съоръжението е проектирано да одобри за непрекъснато до 10 000 бойци на НАТО и техните фамилии. Освен че ще включва нови писти, оръжейни платформи, хангари за военни самолети, то ще обезпечи и поддръжка за фамилиите на военнослужещите посредством учебни заведения, детски градини, магазини и болница.

Този нов план е продължение на предходни усъвършенствания на военновъздушните бази в Румъния, като съвсем 300 млн. $ бяха изхарчени за военновъздушна база 71 край Кампия Турзия, за подготвително оборудване в Чинку и Михаил Когълничану.

Румъния се трансформира в стратегически център както за Съединени американски щати, по този начин и за НАТО, които се стремят да укрепят способността си да организират интервенции в района. В допълнение към изтребителите, които оперират от 71-ва и 75-та база, Военновъздушни сили на Съединени американски щати също по този начин постоянно правят полети с безпилотни самолети MQ-9 Reaper от Кампия Турзия, които обезпечават нараснал потенциал за наблюдаване наоколо до границата на Румъния с Украйна и Черно море./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР