Започнаха протестите на българските фермери след отпадането на забраната за

...
Започнаха протестите на българските фермери след отпадането на забраната за
Коментари Харесай

Земеделците на протест: Блокади на ключови пътища в цялата страна

Започнаха митингите на българските фермери след отпадането на възбраната за импорт на зърно от Украйна.

Протестните дейности в страната и столицата стартираха в 10:00 часа. Ръководството на Българския фермерски съюз ще бъде на блокадата на летището в Бяла Слатина. Във вторник се чака митингите да стигнат и до Министерския съвет в София.

Денков: Земеделци в сърцето на митингите имат вили за милиони, яхти и скъпи коли от дотациите

Поводът за ескалиране на напрежението в земеделския бранш е решението на Народното събрание за непродължаване на възбраната за импорт на селскостопански артикули от Украйна.

Кризата се задълбочи през уикенда, откакто родните земеделци не се явиха на среща при премиера Денков, който от своя страна съобщи, че " не договаря с терористи ".

Изказването провокира остри реакции в целия политически набор.

В митинга вземат участие над 26 браншови организации от целия бранш, оповестиха от Българският фермерски съюз. По тяхна информация обсада има на повече от 40 значими пътни точки и гранични пунктове в цялата страна. А във вторник митингът ще бъде пренесен и в София.

Браншът има пет претенции към ръководещите: Да продължи възбраната за импорт на аграрни стоки  от Украйна, като се разшири с несъгласие и върху плодове, зеленчуци месо, мляко и мед.

До 30 септември на фермерите да бъде заплатен цялостния размер на обезщетения на загубите поради войната в Украйна, държавната помощ за пропадналите от естествени бедствия площи да бъде неотложно платена. Протестиращите желаят също спомагателни средства за държавни помощи и облекчение на изискванията по интервенциите от Стратегическия проект.

Ето къде в страната има митинги и блокади:

Благоевград:
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР