Започнаха огледите в склада за боеприпаси край Карнобат, където в

...
Започнаха огледите в склада за боеприпаси край Карнобат, където в
Коментари Харесай

Сапьори влязоха в складовете за боеприпаси край Карнобат - какво показаха огледите

Започнаха огледите в склада за муниции край Карнобат, където в неделя рано сутринта избухна пожар и последваха няколко дребни детонации.

Разследващите влязоха едвам през днешния ден в базата, защото трябваше да се изчака софтуерно време от 72 часа след последния гърмеж.

На място дойде специфична група, подготвена да работи в сходни обстановки - специалисти по муниции, полиция, криминалисти, пожарникари и чиновници на ДАНС. Блокадата на пътя на към два километра от складовата база остава. Днес нито от прокуратурата, нито от полицията пожелаха да разясняват какви са първите данни от огледите.

Според притежателя на складовата база Емилиян Гебрев няма заплаха от невзривени муниции, наранени от пожара. Той съобщи пред Българска национална телевизия, че няма данни до каква степен е стигнало следствието, както и че няма достъп до охранителните камери, които пазят хронологията на това какво тъкмо се е случило.

" Те са вътре, дежурната стая е вътре, вътре може да се влезе само и единствено, когато се позволи. Някой, в случай че може нещо да каже, това е единствено прокуратурата. Те са влезнали вътре и такива неща не се позволяват. Те самите си го вършат това, ние не допираме. Аз съм индивида, който има максимален интерес това да не е бойкот, тъй като, в случай че е някаква друга техническа неточност, това насочва нещата в едно успокоение, в сравнение с другото - в едно напрежение. А пък е и обидно за страната да я атакуват, в случай че това е по този начин ", съобщи Емилиян Гебрев, притежател на склада за муниции.

" С дрона виждаме, което го има - разрушени панели, съществуване на огнище от пожар, обгорени треви, шубраци, дървета в профил, това се вижда. Категорично декларирам, че това няма по какъв начин да стане от вътрешната страна. Всички сме на единно мнение, във компанията сме много експерти, които се занимаваме с тази работа. Аз имам общо 64 склада, това значи, че на 64 места да гърми, в случай че става нещо от вътрешната страна, а то нямаме подобен случай. Това е първият случай на подобен и втори случай във компанията ", добави Константин Скелин, представител на компанията притежател на складовете.

10 дни преди случая в Карнобат от управлението на компанията са били на инспекция в склада.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР