Започнаха консултациите при президента Румен Радев с представители на парламентарната

...
Започнаха консултациите при президента Румен Радев с представители на парламентарната
Коментари Харесай

Радев към „Възраждане“: Готови ли сте да предложите правителство

Започнаха консултациите при президента Румен Радев с представители на парламентарната група на „ Възраждане ”.

В началото на срещата президентът попита депутатите дали са подготвени да предложат формула за държавно управление с третия мандат. „ Какъв е шанса за основаване на ново държавно управление и при крах на първия и втория мандат, вие подготвени ли сте да предложите формула за реализация на третия ", попита президентът.

" Ние постоянно сме били подготвени да предложим вид за ръководство на страната. Имаме подготвен състав на държавно управление, това приказваме от три години към този момент ", разгласи ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

В същото време той разкритикува президента, за това, че не е насрочил референдум за опазване на лв., за какъвто упорстваха от „ Възраждане “. " Да се постави завършек на тези спекулации. Това е безусловно погрешно ", съобщи Румен Радев, като подсети на Костадинов, че няма по какъв начин да насрочи референдум без решение на Народното събрание.

Президентът се съгласи, че Народното събрание е погазил волята на народа, " само че няма по какъв начин да стане " без решение на Народно събрание, безапелационен беше Румен Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР