Започнаха ефективните стачни действия на служители на Изпълнителна агенция Автомобилна

...
Започнаха ефективните стачни действия на служители на Изпълнителна агенция Автомобилна
Коментари Харесай

Служители в ДАИ-Пловдив започват ефективна стачка, отказват да вършат част от работата си

Започнаха ефикасните протестни дейности на чиновници на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Днес в 9ч. всички чиновници са пристигнали по работните си места в ДАИ-Пловдив, само че отхвърлят да правят част от работата си, научи TrafficNews . Протестиращите няма да спрат работа, само че ще правят действия в понижен размер, според Арбитражното решение. Протестът в Пловдив е част от национални дейности, които чиновниците в ИА „ АА “ анонсираха. Те се организират в останалите регионални градове от страната.
Прочетете още
Исканията на протестиращите са за равно заплащане за изпълняващите идентични функционалности и заемащи идентични длъжности, както и увеличение на главните работни заплати с 30%. Те настояват и за назначение на най-малко още 200 инспектори за пътен надзор, чиновници за административно обслужване и такива с юридическо обучение. Осигуряване на качествено работно и униформено облекло и възстановяване на изискванията на труд са други претенции. 

Днес ще бъде отказано провеждането на теоритичен изпит на 11 водачи, които ще бъдат разсрочени напред във времето. 

Поведението на недоволните чиновници се прави по отношение на Арбитражното съглашение, подписано от Изпълнителната организация и представителите на КТ " Подкрепа ", за разрешените протестни дейности.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР