Започнаха два протеста - единият на жители от района на

...
Започнаха два протеста - единият на жители от района на
Коментари Харесай

Протести за и против втори лифт в Банско

Започнаха два митинга - единият на поданици от региона на Банско, които упорстват за построяването на втори кабинков въжен превоз в ски зоната, другият на съперници на построяването на нови ски уреди и смяна на концесионния контракт.

Банско

Екоминистерството отдръпна краткотрайно за разглеждане от Кабинета на предлагането за смяна в концесията на ски зона " Банско ". Това ще стане след привършване на публичното разискване на Плана за ръководство на парк Пирин 22 декември. Веднага по-късно двата документа ще бъдат прегледани от Министерски съвет.

Исканията на природозащитниците са: да се извърши екологична оценка на предложенията за промени на проекта за ръководство препоръчани от Община Банско и от Дирекцията на парка. Да се направи публично разискване на смяната в концесионния контракт в Национален парк Пирин. Да се отговори на поставените от нас 100 въпроси свързани с концесията, които бяха предоставени на екоминистерството в понедлник - на следващата полемика по проблема.

Жители на Банско и района сега се събират на основно място на основен път Е-79 в региона на Симитли и още веднъж упорстват в зимния ни курорт да бъде построен втори кабинков въжен превоз. Протестът е проведен от Сдружение " Бъдеще за Община Банско ", а настояванията им са за развиване на ски зоната, както и на цяла Югозападна България с построяването на автомагистрала „ Струма ".

Протестът е подсилен от 13 неправителствени организации измежду които Асоциацията на пострадлите от произшествия, Асоциацията за селски и екологичен туризъм, съдружие „ Природата за хората и районите " и доста други.

Недоволните обявиха, че не са обезверени след вчерашното решение на министъра на околната среда и водите да отдръпна плана за ски зона „ Банско ", тъй като планът на проекта за ръководство е в процедура на публично разискване до 22 декември 2017 година След това и двете точки ще бъдат импортирани дружно на последващо съвещание на Министерски съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР