Започнаха антиправителствени протести и в редица градове на страната. Подобно

...
Започнаха антиправителствени протести и в редица градове на страната. Подобно
Коментари Харесай

Все повече градове се вдигат на протести срещу кабинета и Гешев


Започнаха антиправителствени митинги и в редица градове на страната.

Подобно на настояванията в София, митинги ращите в останалите градове също упорстват за оставка та на държавно управление то и на основния прокурор, оповестява БНР.

Протестът на жители  на Ловеч в центъра на града минават под " Разходка с каскети ".

Със алегорична демонстрация на стълбите към парка със остарялата турска цитадела " Меджиди табия " тази вечер силистренци се причислиха към митинги те в страната с претенции за оставка та на държавно управление то и основния прокурор. Поискана бе и оставка та на министъра на вътрешните работи.

Участваха жители с разнообразни политически убеждения, проявата бе окачествена като " надпартийно гражданско събитие ". В изказвания за медиите участници в проявата показаха, че " това държавно управление се е изчерпало и не може повече да ръководи страната ". " Тук няма да видите цветове, ще видите жители, които застават зад това мнение и Силистра се причислява към митинги те в цялата страна ", показаха те.

Неофициално бе обявено, че през седмицата се приготвя и друга протестна демонстрация в Силистра.

Между 150 и 200 души се събраха на митинга в центъра на Габрово. Организатор на митинга е локална политическа групировка, която има представители в общинския съвет.

Хората на централния площад " Възраждане " упорстват за смяна и за институции, които да работят за ползите на обществото.

Протестиращи за поредна вечер има и пред постройката на общината в Пловдив.

Над 300 пловдивчани се включиха в митинга довечера, издигащ искане за оставките на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.

Протестът стартира пред постройката на общината. По-късно в шествие митинги ращите минаха по основната улица, скандирайки  „ Мафията вън “ и „ Гешев е срам “.

Протестът протече умерено. Участниците в митинга обявиха, че на следващия ден още веднъж ще се съберат.

Протестът в Русе пети ден събира на площада пред Съдебната палата жители с претенции за оставки.

В нормалния час 18:30 още веднъж се събраха хора, които митинги раха против ръководството на страната.

По-рано през днешния ден стана ясно, че русенската адвокатска гилдия е подкрепила позицията на пловдивските си сътрудници с искане за оставките на основния прокурор Иван Гешев и министъра на правораздаването Данаил Кирилов.

Над 100 великотърновци се събраха довечера към паметника Майка България на антиправителствен протест и скандираха „ Оставка “ и „ Мафията вън “.

Граждани и представители на леви и десни политически обединения във Велико Търново, проведени в обществените мрежи, желаеха смяна и оставките на основния прокурор, на правосъдния, на вътрешния и на финансовия министър, както и на премиера:

„ България от предпоследно място застана на последно място в Европейски Съюз, това е неговото велико достижение “.

„ Всички знаем за какво сме тук, въпросът е да останем, до момента в който го получим “. „ Дойдохме, тъй като желаеме смяна и недоволстваме против беззаконието и несправедливостите, които се случват в страната “.

„ При сегашната обстановка е на практика невероятно, би трябвало съществена смяна, с цел да има прозрачност  в ръководството “. „ Да спрем да поносим беззаконието. Нищо друго не ме кара да пристигна тук “.

Това са част от изявленията на митинги ращите във Велико Търново.

Близо 200 души митинги раха в Бургас с искане за оставка на държавно управление то и основния прокурор. Протестът стартира пред постройката на Общината, след което мина по бул. „ Алеко Богориди “ и приключи в Морската градина. С плакати " Оставка “ и „ Мафията вън от властта “ хората показаха недоволството си от ръководството на страната.

Протест  и в Ямбол. Около стотина поданици се събраха пред постройката на общината и желаеха оставка на държавно управление то и основния прокурор.

Протестиращите минаха по централните улици на Ямбол с апела за оставка на ръководещите.

Сред митинги ращите имаше и представители на разнообразни политически сили, само че уредниците заявиха, че митингът им е цивилен и не е обвързван с избрана партия.

За първи път и Хасково се включи в антиправителствените митинги. Над 200 души желаеха оставка та на държавно управление то и основния прокурор.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР