Започнах работа във фирмата през май 2013 година като служител

...
Започнах работа във фирмата през май 2013 година като служител
Коментари Харесай

Желяз Андреев призна: Разплаках се, когато видях такава широка подкрепа срещу екстрадацията ми в САЩ

Започнах работа във компанията през май 2013 година като чиновник на най-ниско равнище. Това става в България, в никакъв случай не съм подавал документи за виза, не съм стъпвал в Съединени американски щати. Това сподели пред Нова телевизия Желяз Андреев, който е заплашен от екстрадиция и 20 години затвор в Съединени американски щати поради нарушение на възбраната за търговия със Сирия.

„ Абсолютно никой не ни е предизвестил, че има възбрана или ембарго към тази страна и ние би трябвало да внимаваме “, сподели той.

„ Комуникацията беше посредством телефон и имейли, които бяха изготвяни и във всички случаи одобрявани от моите директни супервайзъри. Не съм подписвал документи, не съм подписвал контракт, не съм виждал някои от клиентите

„ Не е прелестно да видите името си в уеб страницата на министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Веднага потърсихме консултация с адвокати, свързахме се в институции в България – външно министерство, омбудсмана, президентството “, уточни Андреев.

Тогава, през 2017 година, юристите го успокоили, че няма от какво да се тормози, защото не той е вземал решенията. Адвокатите останали учудени по какъв начин обвинителният акт е от 2016, а те схващат за него през февруари 2017. „ Адвокатите ни споделиха, че колкото повече време минава, толкоз повече би трябвало да се успокояваме “, добави Андреев.

Още 4 души са упрекнати в същото закононарушение. Той бил служителят на най-ниско равнище в тази компания, а е единственият, за който се желае екстрадиция. Обвиненията против него са поради преписка със си сирийска авиолиния, която почнала до момента в който бил в изпитателен период. „ Все още не мога да схвана за какво аз като човек съм потърсен от Съединени американски щати “, сподели той.

Според него, „ изцяло допустимо е да става въпрос за измиване на ръце “ от страна на двамата души от същата компания, които в Съединени американски щати са се признали за отговорни и са получили минимални присъди – 2 години. Андреев позволява, че може да са сключили договорка с прокуратурата на Съединени американски щати.

„ Предстои ни последната и най-сериозна борба “, добави и приятелката на Желяз – Милена Здравкова.



„ Разплаках се, когато приказвах с моя юрист и видях за какъв необятен публичен отзив става въпрос “, сподели Андреев във връзка демонстрациите против неговата екстрадиция. „ Тези митинги не са единствено в моя поддръжка. Това са митинги, които се надявам да спрат тази порочна процедура “, съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР