Започнах да се подготвям психически за тази позиция от известно

...
Започнах да се подготвям психически за тази позиция от известно
Коментари Харесай

Новият председател на парламента: Кирил Петков има енергията да привлича хора около себе си

Започнах да се приготвям душевен за тази позиция от известно време. Усетих атмосферата в първия ден положително. Всичко мина общоприетоо, нямаше неразбирателства или нещо, което да смути естественото протичане на откриването на Народно събрание. Това сподели в предаването "На фокус " по Нова телевизия ръководителят на 47-то Народно заседание.

Запитан дали допреди няколко месеца си е мислил, че може да седне на най-важния стол в страната, Минчев отговори: "Със сигурност не съм си го мислил. Допреди няколко месеца нямаше по какъв начин изобщо да си помисля, че нещо такова ще се случи в българската политика, както в последна сметка се случи. А и нещата към "Продължаваме Промяната " се случват толкоз бързо, че човек няма време да си намерения към какво тъкмо се запътва ".

"Не съм взел участие в диалози с другите политически обединения нито за съответни имена, нито за кардинална ротация на ръководителя или за каквото и да е друго, обвързвано с метод на заемане на председателския пост. Въпросът за ротация не е стоял пред мен ", безапелационен бе той.

Минчев съобщи, че се е срещнал с около професионалната си работа на юрист. "Покрай него влязох в политиката. С него сме работили и по разнообразни дела, най-много за плаж "Корал ". Кирил е мощно завързан към плажа. Тази обвързаност притегли и мен. Той има силата да притегля хора към себе си ", добави ръководителят на Народното събрание.

"Нашата цел е да накараме всички седем обединения да бъдат отворени за градивен разговор, а не за кавги, тъй че продуктът, който законодателната власт вади, да бъде от изгода на обществото ", сподели още.

"Считам, че този път възможностите за съставяне на държавно управление са огромни. Определено виждам положително на това ", уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР