Започна записването за хуманитарната Програма за настаняване на разселени лица

...
Започна записването за хуманитарната Програма за настаняване на разселени лица
Коментари Харесай

Започна записването за новата Програма за подпомагане на бежанци от Украйна

Започна записването за филантропичната Програма за настаняване на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България за интервал от 01.06.2022 година до 31.08.2022 година По предложение на Националния щаб беше признато решение за новата филантропична стратегия за настаняване на лица с краткотрайна протекция.

Помощта се планува да се употребява, както следва:

а) предпочитано в обекти, вписани в основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър тук-там за подслон;
б) в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически указател.

Лицата, извършващи активност в обектите, вписани в Националния туристически указател и в Регистъра тук-там за заслон вземат участие в програмата, като дават на разселените лица следното: нощувка и изхранване (закуска, обяд и вечеря) в общ размер на 15 лева (петнадесет лева) без Данък добавена стойност, респ. 16,35 лв. (шестнадесет лв. и тридесет и пет стотинки) с включен Данък добавена стойност при ставка в размер на 9% за категоризираните места за настаняване и 18,00 лв. (осемнадесет лева) с включен Данък добавена стойност при ставка в размер на 20% за некатегоризираните места за заслон. Разходите за Данък добавена стойност са за сметка на Програмата.

Предвижда се и вид на нощувка без изхранване с размер на помощта от 10.00 лева (десет лева) без Данък добавена стойност, респективно 10,90 лв. (десет лв. и деветдесет стотинки) при ставка в размер на 9% за категоризираните места за настаняване и 12,00 лв. (дванадесет лева) с включен Данък добавена стойност при ставка в размер на 20% за некатегоризираните места за заслон. Разходите за Данък добавена стойност са за сметка на Програмата.

Програмата се управлява от Министерството на туризма, като се финансира от принадлежности на Европейския съюз.

В приложението към програмата е организиран редът за отчитане и разплащане на предоставената филантропична помощ, включващ инструкции за потребление на Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ) за кандидатстване, отчитане и разплащане на помощта. Детайлите по програмата може да видите

Настаняването на разселените лица с краткотрайна протекция в обектите за заслон и местата за настаняване се реализира само от Националният контактен център към Правителствения портал за Украйна, в съгласуваност с Оперативната координационна група в Министерския съвет (ОКГ).

Настаняването посредством Националния контактен център е наложително изискване за изплащането на филантропичната помощ.

Регистрацията на хотели за програмата към този момент е налична и се реализира на телефон на националната телефонна линия – 02 905 5555 или посредством изпращане на попълнения пример за електронна регистрация до [email protected].

Срокът за записване е до 25.05.2022 г ., а формулярът за попълване може да намерите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР