Започна записването на новоприетите студенти в образователно-квалификационните степени (ОКС), бакалавър“

...
Започна записването на новоприетите студенти в образователно-квалификационните степени (ОКС), бакалавър“
Коментари Харесай

Започна записването на новоприетите студенти в Икономически университет – Варна

Започна записването на новоприетите студенти в образователно-квалификационните степени (ОКС), " бакалавър “ в Икономически университет – Варна за образователната 2022/2023 година. Кандидат-студентите, класирани по първата мечтана от тях компетентност в ОКС " бакалавър “ на главния банкет, следва да се запишат за първокурсници до 13 юли 2023 година Това оповестиха от пресцентъра на  университета за Varna24.bg.

В противоположен случай освобождават мястото, на което са класирани. Записването на новоприетите студенти в ОКС " бакалавър “ се реализира в академичната постройка на ИУ – Варна.

Кандидат-студентите, признати на първо класиране по второ, трето и така нататък предпочитание, или се записват в специалността, в която са признати, или документално декларират желанието си да вземат участие във второто класиране като подават оригинала на дипломата си за приблизително обучение. В противоположен случай те губят местата си. Кандидати, неприети на първо класиране, вземат участие във второто класиране, без да е належащо да декларират желанието си. Второто класиране ще бъде оповестено на 14 юли, а записването ще се реализира на 17 и 18 юли 2023 година Второто класиране е дефинитивно.

На ранен банкет в ОКС " бакалавър “ са записани над 50% от одобрения планов банкет по държавна поръчка.

Кандидатствалите през първия стадий на приема м. юни – юли в ОКС " магистър “ ще схванат дали са признати на 11 юли. Записването на новоприетите студенти в магистърска степен ще се реализира присъствено от 12 до 20 юли 2023 година в академичната постройка на ИУ – Варна. Вторият стадий за банкет на документи в ОКС " магистър “ е от 7.09. до 14.09.2023 година Благодарение на извънредно добре развитите платформи за образователен развой в електронна среда в магистърските стратегии на ИУ – Варна съществуват разнородни форми – постоянно, съчетано с онлайн ресурси; задочно; отдалечено, като се обезпечават най-подходящите условия за пълноценно учене и за студенти, които са заети на цялостен работен ден.

Приемът на документи за кандидатстване в Колежа по туризъм към Икономически университет – Варна продължава до 21 юли 2023 година Той се прави по електронен път и на място в колежа (бул. " Сливница “ 158 А) за специалности " Мениджмънт на хотели и заведения за хранене “ – постоянна и задочна форма на образование, и " Мениджмънт на туризма и развлекателния бизнес “ – постоянна форма на образование. За да кандидатствате онлайн в Колеж по туризъм – Варна, би трябвало да маркирате ОКС " професионален бакалавър “ в уеб страницата на Икономически университет – Варна. Приетите в ОКС " професионален бакалавър “ студенти, подали документи за кандидатстване през първия стадий до 30.06., се записват присъствено в постройката на Колежа по туризъм до 10 юли включително, а кандидатствалите през втория стадий (3 – 21 юли) ще се записват от 25 до 28 юли 2023 година

ИУ – Варна предлага образование в 27 бакалавърски специалности, а след приключена бакалавърска или магистърска степен – в 24 специалности, от четири професионални посоки: " Икономика ", " Администрация и ръководство ", " Туризъм " и " Информатика и компютърни науки ", както и 2 специалности в ОКС " професионален бакалавър “. Студентите в ОКС " професионален бакалавър “, " бакалавър “ и " магистър “ могат да се възползват от правото си да се включат в програмата за подвижност " Еразъм + “.

Висшето учебно заведение все още има над 220 сътрудници в чужбина – университети и бизнес организации. Програмата дава опция на студентите освен да учат в чужбина, само че и да проведат процедура в действителна среда, да открият контакти с европейски работодатели.

Подробна информация ще намерите в формалния уебсайт на ИУ – Варна, графа " ПРИЕМ “: https://ue-varna.bg/bg/p/7742/priem.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР