Започна вземането на проби и извършването на клинични изследвания на

...
Започна вземането на проби и извършването на клинични изследвания на
Коментари Харесай

Започна вземането на проби за чума от дребните преживни животни в 20 км зона

Започна вземането на проби и осъществяването на клинични проучвания на дребните преживни животни във всички стопанства от 20 километровата зона на разпознатото огнище на болестта чума по ДПЖ, на територията на област Ямбол.

20 километровата зона, в която се правят клиничните проучвания обгръща 36 обитаеми места в засегнатата община Болярово, включва и обитаеми места от прилежащите общини Елхово и Стралджа, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация. Вземането на проби от дребните преживни животни във всички стопанства се прави от няколко екипа оторизирани ветеринарни лекари. Към този миг завърши безпроблемно вземането на проби в четири животновъдни обекта в с. Голям Дервент, община Елхово, при цялостно подпомагане от страна на стопаните, съобщи БГНЕС.
Кметовете на обитаеми места от 20 километровата зона, в които се правят клиничните прегледи осведомят навреме стопаните за идните дейности на ветеринарните служби. В деня на инспекциите животните би трябвало да не бъдат извеждани, а да са в стопанствата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР