Започна вторият кръг от консултациите при президента Румен Радев за

...
Започна вторият кръг от консултациите при президента Румен Радев за
Коментари Харесай

Демократична България поиска при Радев правителство за зимата

Започна вторият кръг от консултациите при президента Румен Радев за връчването на проучвателния мандат. Първи за през днешния ден при него се явиха от " Демократична България ".

В Народното събрание Христо Иванов към този момент разгласи, че от Демократична България са подготвени да излъчат ръководство с третия мандат с ясна стратегия и стеснен период на ръководство. Той и Арман Бабикян от " Изправи се БГ! Ние идваме! " приканиха за съгласие измежду партиите - евентуални сътрудници.
 Христо Иванов за третия мандат: Без Слави не излиза аритметиката Христо Иванов за третия мандат: Без Слави не излиза аритметиката
Вместо да продължаваме с фразички, да седнем и да решим кардиналните въпроси с третия мандат. В рамките на третия мандат посредством договаряния,...

" С третия мандат четирите партии в 46-ия парламент отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи да се опитат да си извлекат уроци и за малко да излъчат ръководство, което може да обезпечи първа помощ на страната ", Иванов на консултациите при президента.

Според него формулата е с третия спешен мандат да се сформира държавно управление за зимата , а основният детайл е готовността на " ИТН " да влязат в диалози с останалите партии. Засега от партията на Слави Трифонов настояват, че няма да поддържат държавно управление с третия финален мандат.

" Изправени сме пред провокации, които изискват сформиране на постоянно държавно управление. За да сполучим в третия мандат се изисква разговор, консенсус и компромис ", сподели президентът, като посочи, че желанието на ГЕРБ-СДС е да върне втория мандат несбъднат. Той попита " Демократична България ", която дефинира като деен фактор в разговора, дали би трябвало да се промени нещо в метода за договаряния в Народното събрание.
 Бабикян: Крачка по-близо сме до нови избори Бабикян: Крачка по-близо сме до нови избори
Крачка по-близо сме до предварителни парламентарни избори. Toва са упованията на депутата от " Изправи се! Ние идваме! " Арман Бабикян, кои...

" Поставихте пръста в раната. Залогът е в третия мандат. Страната е изправена пред композиция от рецесии и мисля, че всички би трябвало да осъзнаем отговорността си и с третия мандат да опитаме да компенсираме дефицитите на метода и за зимните месеци да имаме държавно управление. Избирателите не са дали на никого преобладаващата роля. Диалогът и опцията за търсене на пресечни точки за основни ", разгласи от своя страна Христо Иванов. Според него неналичието на разговор е рецепта за липса на бистрота.

Припомняме, че през вчерашния ден първите три политически сили в Народното събрание потвърдиха позициите си пред президента и оповестиха подготвеност за нови избори. От " ИТН " обявиха, че няма да поддържат държавно управление с третия мандат. ГЕРБ оповестиха, че чакат връчването на втория мандат и споделиха, че ще го върнат незабавно. От Българска социалистическа партия потвърдиха, че в случай че получат третия мандат - ще проведат диалози с всички парламентарно показани политически сили без ГЕРБ и Движение за права и свободи в опит за сформиране на държавно управление.

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР