Започна вторият импийчмънт процес срещу Доналд Тръмп. Това е първият

...
Започна вторият импийчмънт процес срещу Доналд Тръмп. Това е първият
Коментари Харесай

Започна процесът срещу Тръмп - първият в историята срещу ескпрезидент

Започна вторият импийчмънт развой против Доналд Тръмп . Това е първият импийчмънт развой в историята на Съединени американски щати против някогашен президент, оповестяват " Гардиън " и други медии.

Процесът стартира с встъпително изказване на сенатор Патрик Лейхи . След това Сенатът гласоподава двупартийна резолюция с разпоредбите по какъв начин ще се организира процесът . 11 сенатори от Републиканската партия гласоподаваха срещу резолюцията. 89 сенатори я поддържаха.

Правилата са контрактувани от водача на болшинството в горната камара Чък Шумър, водача на малцинството Мич Макконъл и юристите на Тръмп.

Джейми Раскин, който води импийчмънт мениджърите, стартира дебата . Той означи, че екипът ще се основава на обстоятелствата към

Мениджърите пуснаха видеоклипове от протеста.

Сенатът ще чуе причините на импийчмънт мениджърите и отбраната на някогашния американски водач през идващите дни. Сенатът възнамерява да продължи с процеса в събота, неделя и понеделник (когато е федерален празник).
 Представят нови доказателства на процеса против Тръмп в Сената
Представят нови доказателства на процеса против Тръмп в Сената

В същото време импийчмънт мениджърите обявиха, че " виновността на Тръмп е явна "

Ако импийчмънт мениджърите призоват очевидци, Сенатът ще организира гласоподаване дали да бъде разрешено. Ако не бъдат призовани очевидци, допустимо е процесът да завърши до неделя или понеделник , защото отбраната на президента не се чака да употребява всички 16 часа, с цел да показа случая си.

Процесът ще стартира с гласоподаване дали процедурите са конституционни , защото Доналд Тръмп към този момент не е президент на Съединени американски щати. Бившият държавен глава и съдружниците му, в това число някои републикански сенатори, настояват, че Сенатът няма юрисдикцията да съди Тръмп , тъй като той повече не е президент на Съединени американски щати и не може да бъде свален от поста.
 Започва процесът против Тръмп в Сената
Започва процесът против Тръмп в Сената

Самият развой е невиждан, защото Тръмп към този момент не е настоящ президент и за повторно е подложен на процедурата

По-рано през днешния ден съобщи, че импийчмънт мениджърите ще показват нови доказателства на процеса против Доналд Тръмп.

В средата на януари 2021 година Тръмп влезе в , откакто Камарата на представителите утвърди едно обвиняване против американския водач - подбудителство към протест. 232 конгресмени против 197 гласоподаваха за импийчмънт на президента.

При при започване на предходната година единствено сенатор Мит Ромни от Юта поддържа демократите . Тогава Тръмп бе оневинен. Сега се чака повече републиканци да се причислят към демократите. Необходими са 17 републиканци да поддържат демократите в горната камара, с цел да осъдят американския водач.

Обвинението в Сената би трябвало да бъде прокарано с 2/3 болшинство, което изисква 67 гласа. От 20 януари демократите и републиканците имат по 50 сенатори и вицепрезидентът Камала Харис ще е решаващият избор. Това значи, че 17 сенатори от Републиканската партия би трябвало да гласоподават с демократите , с цел да осъдят Тръмп. Американският водач бе оневинен елементарно по две обвинявания на предходния развой, когато единствено един републиканец в Сената го призна за отговорен по едното от двете обвинявания.
 Белият дом: Байдън няма да гледа и разяснява импийчмънта против Тръмп
Белият дом: Байдън няма да гледа и разяснява импийчмънта против Тръмп

Процесът стартира на следващия ден и американците са разграничени на виновността на експрезидента

Сенатът може да организира още едно гласоподаване, което ще попречи на Тръмп да се кандидатира още веднъж . Този път обаче се изисква просто болшинство за пробутване на предлагането. Това гласоподаване ще задейства Четиринадесетата корекция , която не разрешава заемане на федерална или щатска служба от всеки , който е взел присъединяване в протест. Приета след Американската революция, поправката гласи, че никой не би трябвало да заема държавен пост в Съединени американски щати , в случай че преди е бил забъркан в бунт против страната.

Според някои специалисти тази корекция може да бъде употребена да се забрани на Тръмп да заема държавна служба даже и в случай че бъде оневинен от Сената. Отново ще се изисква просто болшинство в Сената. Вероятно на Тръмп ще му бъде наложена доживотна възбрана , защото демократите имат болшинство от 20 януари.
 Байдън ревизира Тръмп, пуска имигрантите от Централна Америка
Байдън ревизира Тръмп, пуска имигрантите от Централна Америка

Отмени споразуменията му със Салвадор, Гватемала и Хондурас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР