Започна възстановяването на щетите в Дупница, нанесени от поройните дъждове

...
Започна възстановяването на щетите в Дупница, нанесени от поройните дъждове
Коментари Харесай

Започна възстановяване на разрушената от порой улица в Дупница

Започна възобновяване на вредите в Дупница, нанесени от поройните дъждове през последните дни. Техника на общината и ВиК сдружението през днешния ден разчистваше от насипаната пръст най-силно потърпевшия сектор от улица “Родопи ”, а възобновяване на стълбите, които се разцепиха от свлачището, ще стартира през идващите дни.

Дупница

Ден след огромния проливен дъжд, който отнесе стълбите в един от кварталите на Дупница, хората към момента не могат да се отърсят от шока, който са претърпели.

От водоснабдителното сдружение, направило подмяната на тръбите в сектора, споделиха че са си свършили работата качествено.
Илия Илиев, шеф на ВиК Дупница: Приключи преди към месец, като бяха сменени към 340 м тръбопровод. Всичко беше направено за асфалтиране, за бетониране сектора където са стълбите, само че пороя ни изпревари и по този начин.
Заради отнесения сектор от улицата и голямата бездна, която се е отворила по средата на стълбището, комисия от общината е направила оглед на къщите в съседство.
Крум Милев, заместник-кмет на община Дупница: Бяха експерти на място, с цел да видят по какъв начин стоят нещата. И от двете страни на стълбището къщите имат построени положителни подпорни стени, само че в КСС-то което вършат, сме споделили на инженерния отдел да плануват още по една стена от двете страни, с цел да стане по-здраво стълбището.
От общината в града дават обещание помощ на всички фамилии, чиито домове са потърпевши от дъжда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР