Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов във видеоконферентното заседание на

...
Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов във видеоконферентното заседание на
Коментари Харесай

Започна онлайн заседанието на Европейския съвет с участието на премиера Борисов

Започна присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов във видеоконферентното съвещание на членовете на Европейския съвет. Във фокуса на диалозите на европейските водачи през днешния ден са тематиките за развиването на пандемията от COVID-19, връзките на Европейския съюз с Русия и обстановката в Източното Средиземноморие.

Вечерта държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейски Съюз ще беседват с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който ще показа визията си за бъдещето на връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Утре евролидерите ще обсъдят единния пазар, индустриалната политика, цифровизацията и стопанската система.



На видеоконферентното съвещание през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов още веднъж ще изрази цялостна поддръжка за общия метод, който Европейски Съюз е избрал за обезпечаването на ваксини и ще благодари на Европейската комисия и персонално на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за големите старания, които са положили в тази посока. Благодарение на този общ метод в Европейски Съюз всички страни членки имат еднакъв достъп до по този начин нужните за възобновяване на естествения живот ваксини.

Българският министър-председател ще подчертае значимостта на прецизното съблюдаване на изискванията на договорите от страна на фармацевтичните компании. Не може да се прави никакъв компромис с доставките на поръчаните количества и периоди. Всички страни членки на Съюза са единомислещи, че не би трябвало да се позволява нарушение на изискванията по договорите, защото в противоположен случай се основават спънки за опазването на живота и здравето на всички европейски жители.



Премиерът на България ще подчертае пред водачите на Европейски Съюз, че солидарността и готовността за взаимни отстъпки са пътят към верните решения във времето на пандемията от COVID-19. В тази връзка от голямо значение е страните членки да бъдат единни и да работят бързо и дейно за намиране на решения в отговор на пандемията.

Премиерът Борисов ще уточни позицията на страната ни в поддръжка на въвеждането на „ дигитален зелен документ “. Българският министър-председател ще подчертава, че сходен документ следва да улесни свободното придвижване на жителите, а не да докара до основаването на спомагателни спънки, привилегии, ограничавания и дискриминация, което не кореспондира с правата и полезностите на Европейски Съюз. Сертификатът ще даде опция всеки един европейски жител да означи дали е имунизиран против COVID-19, дали е преболедувал или да вкара негативен PCR тест за ковид.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР