Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов във възпоменателната церемония по

...
Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов във възпоменателната церемония по
Коментари Харесай

Борисов участва във възпоменанието по повод 75 години от освобождаването на Аушвиц

Започна присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов във възпоменателната гала във връзка 75 години от освобождението на някогашния концлагер Аушвиц-Биркенау.

Според българския министър председател всички ние би трябвало да помним отговорността, която носим, с цел да не допуснем сходни нещастия като Холокоста да се случат още веднъж. Както славните, по този начин и трагичните епизоди на предишното, ни задължават да бъдем пазители на историята на Холокоста и да не позволяваме нейното изкривяване, нито омаловажаване на страданието на хората по време на Втората международна война, в това число и в България.

Премиерът Борисов е уверен, че българското общество и най-много младото потомство са в правото си да се гордеят със спасяването на българските евреи. То е обръщение към актуалното общество за толерантност, доброжелателство и великодушие сред хората с друг етнос, вяра и просвета. Защото спазването на човешките права и тяхното гарантиране е наложително изискване за мир и прогрес и не предстои на политически компромис.

Заедно с водачи от целия свят министър-председателят Бойко Борисов ще вземе присъединяване във възпоменателното честване пред „ Портата на гибелта “ в Аушвиц-Биркенау и ще уважи паметта на жертвите пред монумента в някогашния концлагер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР