Започна церемонията по посрещането на президента на Албания Илир Мета,

...
Започна церемонията по посрещането на президента на Албания Илир Мета,
Коментари Харесай

Радев посрещна албанския си колега в София с официална церемония

Започна церемонията по посрещането на президента на Албания Илир Мета , който дойде за двудневно посещаване в България. Пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “ той бе посрещнат от президента Румен Радев.

Под съпровода на представителния Гвардейски духов оркестър двамата поставиха венец пред паметника на Незнайния боец. 
 Българска телеграфна агенция

 Българска телеграфна агенция
По-късно те ще беседват на „ четири очи “ в постройката на президентската институция, след което ще се състоят и пленарни диалози сред българската и албанска делегации. Очаква се да бъдат разисквани тематики от дневния ред на двустранните връзки, районното партньорство в Югоизточна Европа, както и европейската интеграция на страните от Западните Балкани.

От 10:30 ч. в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 Румен Радев и Илир Мета се чака да дадат взаимна конференция за медиите. 

Двама албански президенти са посетили България след 2000 година, показва Българска телеграфна агенция.
 Българска телеграфна агенция
От 10 до 11 септември 2004 година в София на публично посещаване по покана на президента на България Георги Първанов е президентът на Албания Алфред Моисиу. Сред тематиките на диалозите сред двамата държавни ръководители са двустранните връзки, българската поддръжка на напъните на Албания по пътя й към Европейски Съюз и НАТО, настоящи въпроси на интернационалната политика, ситуацията в Югоизточна Европа. По време на визитата си президентът Алфред Моисиу има срещи с министър-председателя на България Симеон Сакскобургготски, с ръководителя на Народното събрание Огнян Герджиков и с министъра на външните работи Соломон Паси. 

На 6 и 7 октомври 2015 г . в София на публично посещаване по покана на президента Росен Плевнелиев е албанският държавен глава Буяр Нишани. Сред акцентите в диалозите на двамата президенти са опциите за задълбочаването на търговско-икономическите връзки сред България и Албания, както и за значимостта да бъдат окуражени повече български компании в енергетиката, възобновимите енергийни източници, енергийната съгласуваност, транспортната инфраструктура - строителството на автомагистрали и жп линии, да работят в Албания. По време на визитата си президентът на Албания има срещи с министър-председателя на България Бойко Борисов и с ръководителят на Народното събрание Цецка Цачева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР