Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщиха от

...
Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщиха от
Коментари Харесай

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

С построяването на трасето, с дължина 4,7 км, директният трафик, приближаващ от Варна и продължаващ на юг по пътя София - Бургас и автомагистрала " Тракия ", ще се изнесе отвън центъра на града. По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България като се заобикаля влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лева, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за осъществяване на обекта е 18 месеца.

Поради началото на строителните работи до 50 км/ч е лимитирано придвижването в близо 800 м сектор от пътя Ветрен - Бургас (от км 493+135 до км 493+928), при селскостопанския надлез, който е в урбанизираната територия на Бургас. По този метод ще се обезпечи безвреден вход и излаз на строителните машини до обекта.

Северният обходен път ще стартира при 230-ти км на пътя Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище, ще минава на запад заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към пътя Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством 4 пътни възли.

Изграждането на северния обходен е почнало с подготовка на строителната площадка, премахване на хумуса и изкопно-насипни работи по директното трасе. Срокът за осъществяване на строителството е доникъде на 2022 година

Договорът за строителството е за 57 025 630,16 лева с Данък добавена стойност, а за строителния контрол - 673 200 лева с Данък добавена стойност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР