Започна страстната седмица - седмицата преди Великден. Това е последната

...
Започна страстната седмица - седмицата преди Великден. Това е последната
Коментари Харесай

Започва Страстната седмица - последната в земния живот на Христос! Ето какво ще е времето през нея!

Започна буйната седмица - седмицата преди Великден. Това е последната седмица от живота на Христос, а за православните всеки ден от тази седмица е Велик. 

Виж още: Цветница, рожден ден или... Великден? Как известните лица на България посрещнаха празника

Наричаме буйната седмица такава поради произхода на славянската дума " пристрастеност " - страдалчество. През тази седмица Христос изкупва човешките грехове чре жертва - страдалчество, болежка и го демонстрира посредством възкресение. Според Библията Христос на Велики понеделник влиза в Йерусалимския храм, който е цялостен с търговци. Божият наследник ги гони от храма, тъй като той е дом за молитва.

Виж още: Великден не е същият без тези гозби! Вижте по какъв начин да ги приготвите

Страстната седмица ще ни предложи много динамично време. Понеделник ще бъде безоблачен, въпреки и денем облачността да се усилва, оповестява NOVA. Температурите ще са сред 19 и 24 градуса. 

Виж още: Уникални техники за боядисване на яйца, с които ще впечатлите всички на Великен

Сутринта на Велики вторник времето ще е меко. Около обяд към момента ще е топло с температури към 20 градуса. След обяд ще стартира бързо захлаждане, съпроводено със мощни студени пориви напразно от северозапад. До вечерта ще завали дъжд на запад, който на някои места ще премине в влажен сняг. Снеговалежите ще са алегорични, с формиране на снежна завивка единствено в планините.

Виж още: Най-лесните и ефектни предписания за козунаци! Изпитани са!

На Велика сряда преваляванията ще спрат още до обяд. Облачността ще стартира да се раздира. Ще остане обаче прохладно и относително хладно с температури към 5-6 градуса сутринта до 10-11 в ранния следобяд. От Велики четвъртък до Велика събота – слънчевото време се завръща с следващото мощно стопляне. Температурите в дните преди огромния християнски празник ще гонят летни стойности над 25 градуса. В събота се чака по-осезаем вятър в Северна България. На Великден - пролетно време с температури след обяд към и над 20 градуса с капацитет за незначителни валежи от дъжд.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР