Започна стажът на учениците от ХII Б клас, по специалност

...
Започна стажът на учениците от ХII Б клас, по специалност
Коментари Харесай

Ученици по специалност Съдебна администрация на стаж в Окръжен съд-Силистра

Започна стажът на учениците от ХII Б клас, по компетентност „ Съдебна администрация ” на ПГСУАУ „ Атанас Буров “-Силистра, в Окръжен съд-Силистра.

„ Като изключим студентите по право, Вие сте единствените с толкоз интензивно образование по правни въпроси. Освен на доктрина, за следващ път имате опция да получите нови на практика познания за правосъдната активност. Със сигурност тези познания ще Ви дадат огромно преимущество в образованието на висше равнище, изпити, състезания, изявленията за работа и изобщо в всекидневието. Желая Ви шанс и триумфи в идните инициативи. “ – сподели в приветствието си Председателят на Окръжен съд-Силистра арбитър Пламен Неделчев.

Провеждането на стажа е по одобрен образователен проект, според Заповед на Министъра на образованието и науката за зрелостниците по компетентност „ Съдебна администрация “, за професионално обучение с придобиване на трета степен на професионална подготовка.

Предвидени са полемики по въпросите за уредбата на правосъдната система, нормативната база, конструкция, функционалности, активност на правосъдната администрация, нравственос и протокол.

Стажът на учениците стартира в Окръжен съд-Силистра и ще приключи в Районен съд-Силистра, където учениците ще участват в правосъдната зала по време на правосъдни съвещания по каузи, след което ще проучват дейностите на страните по делата и правосъдната администрация.

Зрелостниците ще показват на практика познания като сами ще изготвят план на правосъдни документи.

Провеждането на практическо образование в тази форма е продължение на самодейностите на съда за повишение на правната просвета на подрастващите. Това е и главната цел на съглашението, подписано сред Висшия правосъден съвет и Министерство на образованието и науката по Образователна стратегия “Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР