Започна срещата на върха между руския президент Владимир Путин и

...
Започна срещата на върха между руския президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Благодаря, че дойдохте, каза Путин на Ким преди срещата им

Започна срещата на върха сред съветския президент Владимир Путин и севернокорейския водач Ким Чен-ун, предадоха международните организации. Разговорите се организират в кампуса на Далекоизточния федерален университет, намиращ се на остров Руски в рамките на община Владивосток, прецизира ТАСС.

Преди началото на срещата Путин и Ким си стиснаха ръцете. "Благодаря, че дойдохте ", сподели Путин на Ким, съобщи Франс прес.

Руският президент изрази убеденост, че визитата на севернокорейския водач в Русия ще помогне за намиране на решение на обстановката на Корейския полуостров, съобщи ТАСС. Руският водач сподели още, че Русия приветства напъните за нормализация на връзките сред Северна Корея от една страна и Южна Корея и Съединени американски щати въпреки това.

Путин добави, че Русия желае да поддържа позитивните трендове на Корейския полуостров, добавя Франс прес.

Ким на собствен ред благодари на Владимир Путин за организацията на договарянията и за това, че съветският президент е отделил време от натоварения си график за пътешестване до Владивосток, съобщи ТАСС.

"Мисля, че тази среща ще бъде доста потребна за развиването на историческите връзки сред двете страни, които имат дългогодишно другарство. Мисля, че тази среща ще бъде доста потребна нашите исторически връзки да прераснат в едни по-стабилни и солидни връзки ", сподели Ким.

Той също по този начин поздрави Путин, че е избран отново за още един президентски мандат на изборите предходната година, съобщи Асошиейтед прес.

Относно връзките сред Москва и Пхенян, съветският президент сподели, че двете страни имат още доста за извършване, с цел да развият икономическите си връзки, добавя организацията.

Предвижда се сред двамата водачи да има диалог на четири очи в наличието единствено на преводачи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР