Започна срещата на президентите на САЩ и Русия - Доналд

...
Започна срещата на президентите на САЩ и Русия - Доналд
Коментари Харесай

Тръмп се надява на изключителни отношения“ с Путин

Започна срещата на президентите на Съединени американски щати и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин в президентския замък в центъра на Хелзинки. В началото ѝ Тръмп съобщи, че разбирателството с Русия е „ положително нещо, а не неприятно “ и изрази вяра за „ изключителни връзки “, съобщи Агенция Франс Прес..

Двамата изглеждаха съществени и размениха по няколко думи пред кореспонденти при започване на срещата. Путин, който получи поздравления за организацията на Световното състезание по футбол в Русия, съобщи, че е „ пристигнало времето за диалози всъщност за нашите връзки и проблемите по света “.

Преди да стартира първата сесия от диалозите сред двамата, единствено с преводачи, Тръмп съобщи, че ще бъдат разисквано „ всичко от търговията през военни въпроси, ракети, нуклеарни оръжия, до Китай “.

„ Честно казано, нещата сред нас не вървяха през последните години. А в действителност считам, че светът желае да види съгласие сред нас. Ние се две велики нуклеарни сили “, сподели Тръмп.

Според него разбирателството с Русия би било „ положително нещо, а не неприятно “. „ Ние ще имаме изключителни връзки, уповавам се “.

Путин дойде в двореца напряко от летището. Той е придружаван от външния министър Сергей Лавров и помощника си Юрий Ушаков.

Тръмп, който е във финландската столица от през вчерашния ден, трябваше да тръгне за срещата от хотел „ Хилтън Каластаянторпа “ в 12,40 ч. локално време, само че поради по-късното идване на съветския президент в Хелзинки това стана чак в 13,37 ч. 

US президентът, който е придружаван от брачната половинка си Мелания, пристигна на мястото на срещата с към 20 минути след Путин. С него са още съветникът си по националната сигурност Джон Болтън, държавния секретар Майк Помпейо и говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Двамата президенти бяха посрещнати в президентския замък в Хелзинки от финландския им сътрудник Саули Нинистьо и брачната половинка му Йени Хаукио.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР