Започна снегопочистването и опесъчаването в Природен парк Витоша във връзка

...
Започна снегопочистването и опесъчаването в Природен парк Витоша във връзка
Коментари Харесай

Шест снегорина чистят снега в Природен парк „Витоша“

Започна снегопочистването и опесъчаването в Природен парк " Витоша " по отношение на първите превалявания от сняг тази нощ на територията на Столичната община. Към момента работят 6 снегорина.

От Столичен инспекторат наблюдават ситуацията, а екипи на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " са направили обходи на съществени улици в града. Пет екипа дежурят и са в подготвеност да реагират на сигнали поради упования мощен вятър.

На строителните компании се припомня да ревизират обектите си, да обезопасят градивните скелета и огради, а на комерсиалните компании - рекламно-информационните детайли и билбордове.

Заради прогнозата за мощен вятър и валежи„ Пътна инфраструктура “ (АПИ) предизвести водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия.

Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН)предприе превантивни дейности по отношение на предстоящата динамична метеорологична прогноза в страната. До регионалните шефове бяха изпратени инструкции за предприемане на спомагателни ограничения по отношение на предстоящи мощни ветрове и превалявания.

Припомняме, че за 18 ноември е в действие жълт и оранжев код за мощен вятърза цялата страна. Предупреждението е още за обилни превалявания от дъжд в Източна България и за първи сняг, който ще е с краткотрайна и неравномерна тънка снежна завивка.

Оранжев коде в действие за областите Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Сливен, София-област, Търговище, Шумен.

В останалите области е в действие жълт код: Благоевград, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР