Започна сглобяването и издигането на 13-метровата коледна елха на Пловдив,

...
Започна сглобяването и издигането на 13-метровата коледна елха на Пловдив,
Коментари Харесай

Вдигат 13-метровата коледна елха в центъра на Пловдив СНИМКИ

Започна сглобяването и издигането на 13-метровата коледна елха на Пловдив, видя кореспондент на " Марица ". Тази заран до шадравана, над който дървото гордо ще се издига, служащи стовариха десетки кашони с декорация и обособени детайли на елхата.



След това стартира и процесът по разопаковане и сглобяване. Коледното дърво би трябвало да е готово най-късно на следващия ден, защото на специфична гала в сряда от 17.30 часа кметът Здравко Димитров ще възпламени лампичките и ще даде формалния старт на празничната коледно-новогодишна стратегия на общината.



По-наблюдателните измежду пловдивчани ще виждат, че в украсата към елхата в центъра, в региона към пощата и общината, има нови детайли.



Появиха се снежинки, които вечер ще светят.



Поставени са и големи подаръчни кутии, които също ще греят по мрачно и ще основават несравним коледен дух.



На 1 декември, когато ще бъдат запалени лампите на елхата, ще проработи и ледената пързалка, която тази година ще е доста по-интересна и с нов маршрут.



Припомняме, че елхата на Пловдив е с над 4 хиляди зелени клонки и още веднъж ще наподобява внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Пловдивската елха тежи към 1 звук, а дружно с украсата - 1.5 тона.

фотоси от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР