“Започна се. Еуфорията от вчерашната ситуация за голям анти-ГЕРБ фронт

“Започна се. Еуфорията от вчерашната ситуация за голям анти-ГЕРБ фронт ...

Мораториумът върху концесиите на правителството скара БСП и ДПС

“Започна се. Еуфорията от вчерашната ситуация за голям анти-ГЕРБ фронт започна да спихва. Видяхте ли какво стана днес? Не пожелаха ревизия за последните 10 г. Вие няма за какво да се радвате. Вие си отивате”.
С тези думи се обърна лидерът на социалистите Корнелия към депутатите в залата, след като предложението на БСП да се наложи мораториум на сегашното правителство до съставяне на ново и то да не сключва договори за концесии.

Нинова: Започна се, маските на протестните партии паднаха Нинова: Започна се, маските на протестните партии паднаха
Протестните партии в парламента отхвърлиха предложената от Нинова забранаБорисов да раздава концесии и да продава имущество   &b...
Предложението бе направено от Нинова при разискванията за създаване на комисия за проверка на изхарчените от Министерския съвет пари през последните 10 г. То обаче бе отхвърлено от депутатите като “за” него гласуваха само ГЕРБ и БСП.
“Въпросът е друг - същите тези партии не подкрепиха предложенията на БСП за мораториум върху действията на правителството на Борисов? Защо? Нашата задача се оказа най-лесна и най-ясна, защото в политиката е най-важно да си принципен и каквото кажеш преди избори, да го изпълняваш и след избори. Ние сме “за” ревизия на правителството на Борисов. Бяхме за това и сега сме. Това е принципна партия”, каза Нинова.
”. Казахте, че предлагате и втори вариант, който щял да бъде другата седмица.
Явно всички ние сме за втория вариант”, отвърна ѝ Йордан Цонев. По-рано, когато Нинова внесе предложението тя обяви, че ако то не се приеме сега, БСП ще го внесе другата седмица в Закона за публичните финанси.

Марков: Призовавам ръководството на БСП да поискат справка за концесиите, които днес бяха гласувани да продължат Марков: Призовавам ръководството на БСП да поискат справка за концесиите, които днес бяха гласувани да продължат
Приятели, търся вашата подкрепа за това мое искане. Разпространявайте, моля. Призовавам ръководството на БСП, както и всеки депутат от...

Източник: actualno.com